Konserve Ananas Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Konserve Ananas Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Ananas

Konserve ananas, son zamanlarda özel lezzeti ve tadı sayesinde ülkemizde çok sık tüketilen bir meyve haline gelmiştir. Tropikal bir meyve olan ananas, genellikle yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. İnsanların beğenerek tükettiği bu meyve, ilk zamanlarda taze olarak tüketilirken, artık konserve yapılarak istenilen mevsimde yıl boyunca tüketilmesi mümkün olmaktadır. Konserve ananas, o kadar ilgi çekmiştir ki hemen hemen her marketin reyonunda bulmak mümkündür. Şimdi, ananas konservesinin yapılışı ve malzemelerinden bahsedelim.

Konserve Ananas Malzemeleri

  • 2 adet orta boy taze olgun ananas
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Su

Konserve Ananas Nasıl Yapılır?

Öncelikle konserve ananas için alınan taze ananaslar güzelce kabukları soyularak, isteğe bağlı olarak küp küp veya dilim dilim doğranır ve derin bir tencereye alınır. Ancak konserve ananas için doğranan ananasların orta kısımlarında sert bir bölüm bulunmaktadır; bu bölüm kesinlikle konserve için kullanılmamalıdır. Hazırlanan ananaslar bir kenara alınır. Daha sonra hazırlanan toz şeker üzerine yeteri kadar su ilave edilerek kısık ateşte kaynatılır ve şerbet haline getirilir. Konserve ananas için hazırlanan şerbetin bir müddet soğuması beklenir. Daha sonra soğuyan şerbet, hazırlanan ananasların üzerine parça parça dökülerek ananasların şerbeti iyice emmesi sağlanır.

Hazırlanan konserve ananas malzemeleri tencere ile kısık ateşte 5-10 dakika kadar pişirilir. Pişen konserve ananas ocaktan indirilerek soğuması beklenir ve soğuyan konserve ananas kavanoz içerisine doldurularak tüketime hazır hale getirilir. Buzdolabına veya güneş almayan bir yere konulur. Konserve ananas yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri şeker oranının iyi ayarlanması ve malzemelere uygun bir tencere seçilmesidir. Çünkü konserve ananas pişirilmesi sırasında içerisine asla su eklenmemelidir. Son olarak, konserve ananasın yapımında dikkat edilmesi gereken kurallardan biri de ananasların doğranma şeklidir. Doğranan ananaslar çok büyük olursa depolama esnasında sıkıntılar yaşanabilir; çok küçük doğranması durumunda ise tencere içerisinde sıcak basıncıyla ezilerek jöle kıvamına gelir ve konserve ananas özelliğini kaybeder. Bu sebeplerden dolayı doğranan ananaslar ne çok küçük ne de çok büyük olmalıdır.

Ekstra Bilgiler

Konserve ananasın saklama koşulları da oldukça önemlidir. Konservesi yapılan ananaslar, hava almayan cam kavanozlarda saklanmalıdır. Ayrıca, konserve ananasın içine limon suyu ekleyerek, şerbetin daha uzun süre dayanıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Limon suyu, aynı zamanda ananasın renginin korunmasına da yardımcı olur.

Konserve ananas, tatlılar, pastalar ve çeşitli yemeklerde kullanılabileceği gibi, sade olarak da tüketilebilir. Ananas, C vitamini, manganez, bakır ve folat gibi önemli besin maddeleri içerir, bu nedenle konserve ananas da sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ananas Fidesi Nasıl Yetişir?

Ananas Fidesi Nasıl Yetişir?

Ananas Kaç Kalori?dir?

Ananas Kaç Kalori?dir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ananas Alerjisi Ananas Zararları

Ananas Alerjisi Ananas Zararları

Ananas Sirkesi Nasıl Yapılır?

Ananas Sirkesi Nasıl Yapılır?

Yumurta Ananas Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Ananas Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Ananas Kaç Kalori?

Ananas Kaç Kalori?

Ananas Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ananas Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Ananasın Zararları Nelerdir?

Ananasın Zararları Nelerdir?

Güncel

Ananas Tarlası

Ananas Tarlası