Ananas Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Ananas Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ananas Reçeli

Ananas reçelini daha önce denediniz mi bilmiyorum, fakat reçel ve ananas seviyorsanız bu reçeli kesinlikle denemelisiniz. Ananası çok seviyorum, hatta bayılıyorum diyebilirim. Karşıma çıktıkça alırım, hiç affetmem. Çoğunlukla meyve olarak tüketmeyi tercih etsem de, geçen haftalarda eşim iki tane ananas alınca kafamda şimşekler çaktı ve anında reçel yapmaya başladım. İyi ki yapmışım dedim. Reçel yapmanın belli başlı kuralları vardır; genellikle meyve ve şekeri bire bir oranında kullanırız. Limon ise reçelin temel kurallarındandır. Ananas reçelinin de çok farklı bir tekniği yok, sadece farklı ve alternatif bir reçel tarifi olarak düşünebilirsiniz.

Ananas Reçeli Malzemeleri

  • 700 gr ananas
  • 700 gr şeker
  • 2 tane limon suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tereyağı (köpük yapmaması için)

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabuğu soyulmuş ananasları doğrayalım ve pişireceğimiz tencereye alalım. Şekeri üzerine örtecek şekilde dökelim ve kapağını kapatıp 5-6 saat dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz ananas ve şeker karışımına suyu ve tereyağını ekleyip karıştırarak ocağa alalım. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise limon suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tereyağından dolayı çok köpük yapmasa da biz yine de arada tel süzgeçle kontrol edip varsa köpüklerini toplayalım. Reçelin kıvamını kontrol etmek için küçük bir sır vereyim: reçeli yapmaya başladığınızda küçük bir tabağı buzluğa koyun ve kıvam alan reçelden 1 çay kaşığı kadar soğuk tabağa dökün, parmağınızla kontrol edin. Eğer kıvamı olması gerekenden daha akışkansa bir süre daha kaynatın, kıvamı tamamsa ocağın altını kapatın. Reçelimiz artık hazırdır. Pişen reçelimizi 30 dakika kadar bekletip saklayacağımız kavanoza aktaralım, ağzını sıkıca kapatalım ve ışık almayan serin bir yerde saklayalım.

Ekstra Bilgiler

  • Ananasın tatlılık oranına veya damak tadınıza göre şeker miktarını azaltabilirsiniz, fakat hiçbir zaman artırmayın.
  • Tereyağı, reçelin taşmasını ve köpüklenmesini önler, mutlaka ekleyin.
  • Her reçelde olduğu gibi köpüklerini toplamayı ihmal etmeyin.
  • Limonun bol olmasından dolayı reçel hızlı kıvam alır, sık sık kıvamını kontrol edin.
  • Benim aldığım ananasın soyulmuş hali 700 gr kadardı, şekeri ona göre kattım. Sizin aldığınız ananas daha büyük veya küçük olabilir, gramına göre şeker miktarını ayarlamalısınız.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ananas Nasıl Dikilir?

Ananas Nasıl Dikilir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Güncel

Ananas Tohumu Nasıl Elde Edilir?

Ananas Tohumu Nasıl Elde Edilir?