Ananas Reçeli Ananas reçelini daha önce denediniz mi bilmiyorum, fakat reçel ve ananas seviyorsanız bu reçeli kesinlikle denemelisiniz. Ananası çok seviyorum, hatta bayılıyorum diyebilirim. Karşıma çıktıkça alırım, hiç affetmem. Çoğunlukla meyve olarak tüketmeyi tercih etsem de, geçen haftalarda eşim iki tane ananas alınca kafamda şimşekler çaktı ve anında reçel yapmaya başladım. İyi ki yapmışım dedim. Reçel yapmanın belli başlı kuralları vardır; genellikle meyve ve şekeri bire bir oranında kullanırız. Limon ise reçelin temel kurallarındandır. Ananas reçelinin de çok farklı bir tekniği yok, sadece farklı ve alternatif bir reçel tarifi olarak düşünebilirsiniz. Ananas Reçeli Malzemeleri
Ananas Reçeli Nasıl Yapılır? Öncelikle kabuğu soyulmuş ananasları doğrayalım ve pişireceğimiz tencereye alalım. Şekeri üzerine örtecek şekilde dökelim ve kapağını kapatıp 5-6 saat dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz ananas ve şeker karışımına suyu ve tereyağını ekleyip karıştırarak ocağa alalım. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise limon suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tereyağından dolayı çok köpük yapmasa da biz yine de arada tel süzgeçle kontrol edip varsa köpüklerini toplayalım. Reçelin kıvamını kontrol etmek için küçük bir sır vereyim: reçeli yapmaya başladığınızda küçük bir tabağı buzluğa koyun ve kıvam alan reçelden 1 çay kaşığı kadar soğuk tabağa dökün, parmağınızla kontrol edin. Eğer kıvamı olması gerekenden daha akışkansa bir süre daha kaynatın, kıvamı tamamsa ocağın altını kapatın. Reçelimiz artık hazırdır. Pişen reçelimizi 30 dakika kadar bekletip saklayacağımız kavanoza aktaralım, ağzını sıkıca kapatalım ve ışık almayan serin bir yerde saklayalım. Ekstra Bilgiler
|